ARTEMIS - ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΛΩΜΟ (MELON MUSIC)

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

LIVE CHAT


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Something Beautiful: Song of the day ☄️

Το ντεμπούτο μιας σειρήνας...
To "Vision of Love" κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου του 1990 και ο κόσμος κράτησε την ανάσα του για 3 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.
Ένα τρυφερό τραγούδι αυστηρά και μόνο για όσους πιστεύουν στη δύναμη και την εγκυρότητα των ονείρων τους. Για τους αποφασισμένους ρομαντικούς.
Ένα Grammy και ένα Soul Trains Award με το "καλησπέρα σας".
Το τραγούδι ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Carey με τον  Ben Margulies και αποτέλεσε μονάχα τον προάγγελο για τις αξεπέραστες ερμηνείες που ακολούθησαν.
Εδώ, η Carey ήταν μόλις 18 χρονών...όσα κι αν έχουν ακουστεί τόσα χρόνια μετά για εκείνη, η σφραγίδα της στην παγκόσμια μουσική ιστορία θα μείνει ανεξίτηλη.
Στη μουσική εξέλιξη των ειδών, υπάρχουν βήματα - όπως συμβαίνει και στη ζωή- , η Carey πήρε κάτι και το μετουσίωσε σε κάτι άλλο ερμηνευτικά, μοναδικό στο είδος του. Λίγοι γνωρίζουν πως είναι και συνθέτης του μνεγαλύτερου μέρους της δισκογραφίας της.Για την ακρίβεια, τα τραγούδια που έγραψε η ίδια έγιναν και οι μεγαλύτερες επιτυχίες της. Δε θα ξεχάσω το σοκ και το δέος μου όταν πρωτοάκουσα τη φωνή της. Ήταν σα να πήρε την καρδιά μου ένας Άγγελος και να έπαιξε με κάθε χορδή. Έντονη, απαλή, άρτια -πριν από όλα αυτά τα κουρδιστήρια- σαν πνοή καθαρού αέρα , αυθεντικά ξεχωριστή και πολυδιάστατη σε κάθε ερμηνεία της. Όσο πιο πίσω , τόσο πιο αυθεντική, αλλά αυτό δεν μπορούμε να της το χρεώσουμε . Η πορεία του καλλιτέχνη επηρεάζεται από τόσους πολλούς παράγοντες. Όταν τα μεγέθη αλλάζουν και γίνεται αναγκαστικά κανείς επιχειρηματίας του ίδιου του του εαυτού επειδή δε θέλει πλέον να τον εκμεταλλεύονται, οι ιδιότητες αλλάζουν, μοιράζονται, η ψυχοσύνθεση μετατοπίζεται αναγκαστικά. Προσωπικά τη θαυμάζω για το απύθμενο ταλέντο της που δείχνει μια ψυχή η οποία δε βρίσκεται στο πρώτο της ροντέο.. Η λεπτομέρεια...οι δυναμικές...η έκφραση. Κι έπειτα θαυμάζω το ταλέντο επιβίωσής της. Κάποιοι θα την πουν ρηχή. Όμως είναι αυτή η πραγματικότητα; Είστε τόσο σίγουροι;  Εγώ όχι και τόσο. Πάντως αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι πως δεν μας χρωστάει τίποτα. Κανείς δεν είναι τέλειος και ούτε θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις. Αυτή η "καλησπέρα" της ήταν υπέρ αρκετή . 
Οι αγαπημένοι μας δίσκοι της  φτάνουν σίγουρα μέχρι και το 1997 , με λαμπερό πολύτιμο θησαυρό το "Music Box" (31 Αυγούστου 1993)...
Πάντως όποια και να είναι η άποψή σας για τη Mariah Carey για εμάς θα βρίσκεται πάντοτε στην "Αγία Τριάδα " μαζί με τη Whitney Houston και τη Celine Dion. Αυτές οι τρεις ήταν οι απόλυτες γυναικείες φωνές των 90's...άλλαξαν το παιχνίδι ολόκληρης της μουσικής βιομηχανίας στα δικά τους gernres...και όχι μόνο.

Lyrics:

Treated me kind
Sweet destiny
Carried me through desperation
To the one that was waiting for me
It took so long
Still I believed
Somehow the one that I needed
Would find me eventually
I had a vision of love
And it was all that you've given to me
Prayed through the nights
Felt so alone
Suffered from alienation
Carried the weight on my own
Had to be strong
So I believed
And now I know I've succeeded
In finding the place I conceived
I had a vision of love
And it was all that you've given to me
I had a vision of love
And it was all that you've given me
I've realized a dream
And I visualized
The love that came to be
Feel so alive
I'm so thankful that I've received
The answer that heaven has sent down to me
You treated me kind (yeah)
Sweet destiny (yes, you did)
And I'll be eternally grateful (oh)
Holding you so close to me (prayed through the night)
Prayed through the nights (so faithfully)
So faithfully (faithfully)
Knowing the one that I needed
Would find me eventually (he would find me)
I had a vision of love
And it was all that you've given to me
I had a vision of love
And it was all that you turned out to be, yeah, mmm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

I sing, I write, I host, I dream, I believe, I am✨

I sing, I write, I host, I dream, I believe, I am✨
Φωτογραφία: Ελένη Πολιτοπούλου